Menu Sluiten

Bedrijven

Voor bedrijven met een vloeroppervlak tot ┬▒ 2.200 m2 is het op de meeste plaatsen mogelijk om vergunningsvrij het gehele pand te voorzien van een warmtepompsysteem. Is uw pand groter en wilt u toch het gehele pand voorzien van een warmtepompsysteem dan ontkomt u hoogstwaarschijnlijk niet aan het vergunningstraject.
Een andere optie is een bivalent systeem waar u gebruik maakt van een warmtepomp en bij zeer hoge warmtevraag een cv-ketel bijschakelt.
Wij zijn gespecialiseerd in het aanleggen van dergelijke grote systemen voor bedrijfshallen, kantoren of combinaties van deze twee.

Wanneer er gebruik wordt gemaakt van een warmtepomp, al dan niet in combinatie met een gasgestookte cv-ketel, is het lage temperatuur verwarmingssysteem nergens zichtbaar behalve in de technische ruimte en eventueel een kast waar de verdeler voor het kantoor hangt. Hierdoor is het risico op schade aan het verwarmingssysteem door bijvoorbeeld heftrucks of andere externe factoren tot nagenoeg nul gereduceerd.

Het systeem is in verband met de WKO (warmte koude opslag) ook voorzien van passieve koeling. Dit systeem houdt uw pand in de zomer aanzienlijk koeler dan de buitentemperatuur en dit alles tegen zeer geringe kosten.
Door de lagere binnentemperatuur blijft uw personeel ook tijdens de warmere dagen fitter waardoor deze beter presteren en zorgen voor een beter bedrijfsresultaat.

Bovenstaande informatie is algemeen en moet per situatie afzonderlijk bekeken worden. Voor verdere informatie kunt u altijd contact met ons opnemen.
Als u ge├»nteresseerd bent in een warmtepompinstallatie kunnen wij desgewenst ook het gehele vergunningtraject voor u verzorgen of begeleiden.