Menu Sluiten

Zonnepanelen

Zonnepanelen en warmtepomp: de ideale combinatie.

Daar waar de warmtepomp het slechtste presteert nemen de zonnepanelen het werk voor 70% over. Het bereiden van tapwater op hoge temperaturen is niet het sterkste punt van een warmtepomp. Indien dit voor een groot gedeelte wordt overgenomen door een zonneboiler gaat hierdoor het systeemrendement aanmerkelijk omhoog.
Van de 600 uren die een warmtepomp bij gemiddeld verbruik in een gezinswoning draait voor tapwaterbereiding worden er ± 420 overgenomen door de zonneboiler.

Bijkomend voordeel van een zonneboiler is dat de wasmachine en vaatwasser kunnen worden
voorgevuld met warm water dat gratis is verwarmd. De wasmachine en vaatwasser hoeven dit water nu niet meer elektrisch te verwarmen wat bij elke wasbeurt een aanzienlijke besparing oplevert. Tijdens de wintermaanden, wanneer de zonneboiler geen warmte levert, is het nog altijd interessant uw wasmachine en vaatwasser te vullen met door de warmtepomp bereid warm water. U bespaart hier nog altijd ruim 60%  t.o.v. elektrisch verwarmen.
Er zijn reeds wasmachines en vaatwassers in de handel waar standaard een warm en koud water
aansluiting op zit. Voor bestaande machines is het mogelijk een los hotfill apparaat bij de machine te plaatsen. Deze zorgt ervoor dat de machine gevuld word met water van de hierop ingestelde temperatuur.